Ràdio Estudi 92, va iniciar les seves emissions l’any 1986 com a emissora local de la vila de Castellbisbal (Vallès occidental), transmetent a través de la Freqüència Modulada (FM), al 100.4 del dial…

VAM NÉIXER EL 1986

Ràdio Estudi 92 té el seu origen l’any 1986 a la vila de Castellbisbal (Vallès Occidental), com a emissora experimental i sota el nom de “Ràdio Disco”, amb un emissor d’1 W. de potència (que cobria no gaire més de 2 carrers de la vila), un petit mesclador, una pletina de cassette i un plat giradiscos.

Amb l’arribada l’any 1987 de l’emissora de ràdio municipal, Ràdio Castellbisbal, i amb el nom de Ràdio Studi 92 (nom escollit amb motiu del recent nomenament de Barcelona com a seu dels dels JJOO de 1992), esdevé un segon canal alternatiu i/o complementari d’aquesta, fins al tancament de l’esmentada emissora municipal a finals del 1989.

Amb aquest fet, i donat el buit que deixa Ràdio Castellbisbal, s’inicia un nou projecte, més seriós i amb l’objectiu de cobrir la manca d’una emissora de ràdio local, quan la major part de pobles del voltant disposaven de la seva emissora municipal, força ben dotada de mitjans, i Castellbisbal en quedava al marge (situació que es manté en l’actualitat).

A partir de 1991, el projecte va creixent, Amb un unic estudi, i un transmissor de 3W que cobreix la pràctica totalitat del centre urbà de Castellbisbal, comença a oferir una programació basada en música i noticies els matins de dilluns a divendres, i els caps de setmana gairebé tot el dia.

Arribat l’any 1996, Ràdio Studi 92, ja ocupa un lloc en la vida dels Castellbisbalencs, considerada com a la ràdio privada de Castellbisbal, i donant un servei de ràdio local. Amb un transmissor de 10W de potència, l’emissora ja arriba a la pràctica totalitat del terme municipal de castellbisbal, i ofereix una programació durant els caps de setmana, basada en tota mena de programes i la informacio de Castellbisbal. A finals del 1996, un requeriment de la Generalitat, per manca de permís d’emissió, obliga al tancament de les emissions regulars, però no posa fi al projecte, que seguirà endevant, de manera puntual, sota el paraigües de l’Associació per a la Ràdio a Castellbisbal (ARC).

Tot i disposar de pocs recursos tècnics, Ràdio Studi 92, assumeix reptes com la transmissió i seguiment de la 1a. Mitja marató de Castellbisbal (novembre 1996), i la transmissió de la 4a. mostra del Comerç, la Industria i els Serveis de Castellbisbal(1998), així com de la 5a. Fira dels Pota-rojos l’any 2000. I programes que van adquirir gran popularitat, com Club music, amb Vero Dj. i Black Sound.

L’any 2001, l’entitat ARC, en compliment dels estatuts, i a causa de no haver pogut aconseguir una concessió per a l’emissió permanent en FM, queda disolta, i el projecte queda abandonat.

L’any 2004, aprofitant les noves tecnologies d’internet, es reinicia el projecte, però la radio per internet no està del tot consolidada i el projecte torna a aturar-se.

A partir d’aquí, es replanteja Ràdio Studi 92 com a projecte i deixa de ser la Ràdio de Castellbisbal per a esdevenir un projecte encarat a les persones de cultura i parla catalana, de qualsevol part del món. Els primers 2 anys ho fa sota el nom de “Antena Catalana Ràdio”, però veient que s’allunya de la folosofia del seu origen, es decideix recuperar el nom de “Ràdio Estudi 92 i esdevenir de nou, la ràdio de Castellbisbal″.


RETALLS DE PREMSA

Del temps en què Ràdio Studi 92 va poder gaudir emetent per a la vila de Castellbisbal, él període més destacable, va ser entre el juny i el novembre de 1996; els següents retalls, són un testimoni d’aquells moments memoràbles.

Article aparegut al diari EL 9 NOU de Terrassa el 20 de juliol de 1996

Article aparegut al diari AVUI el 23 de juliol de 1996

Anunci de l’inici d’emissions distribuit pels comerços de Castellbisbal el juny de 1996

Folletó de promoció de Ràdio Studi 92 a la II Mostra d’Industria, comerç i Serveis de Castellbisbal.

Anunci publicat a la revista Terra Vermella, butlletí de la DEMAC, el setembre de 1996.

Cartell de promoció de les emissions especials de Ràdio Studi 92, a la “5a. Fira dels Pota-rojos” de Castellbisbal.